Beograd - letalski in tehnični muzej

Tags: beograd | izlet | letalo | modelarstvo | muzej | Tesla

ZA LJUBITELJE TEHNIKE
Muzej letalstva v Beogradu je bil ustanovljen leta 1957, v novo zgradbo pri letališču Surčin pa se je preselil ob koncu osemdesetih let prejšnjega stoletja. Na ogled je okoli osemdeset vrst letal, ki so večinoma še zmeraj sposobna letenja.

PROGRAM IZLETA :
1. dan, petek, Odhod iz Ljubljane 23 uri. Vožnja s turističnim avtobusom mimo Zagreba po avtocesti mimo Slavonskega Broda in Sremske Mitrovice z vmesnimi postanki do Beograda kamor bomo prispeli v jutranjih urah.
2. dan, sobota, Skozi »beograjska vrata«, ki predstavljajo enega od vhodov v mesto se bomo zapeljali do Novega Beograda, nato mimo Arene, kjer je potekala Evrovizija 2008 ter mimo kongresnega centra Sava. Videli bomo cerkev Svetega Save, največjo pravoslavno cerkev v Srbiji, se zapeljali čez Terazije, mimo Trga Republike, videli stavbo Skupščine RS. Sledi nastanitev v hotelu, kjer bomo imeli nekaj časa za počitek in prosto za kosilo. Popoldne ob 13.uri bomo nadaljevali z ogledi. Ustavili se bomo pri Hiši cvetja, obiskali grob Josipa Broza – Tita, nadaljevali pot mimo stadionov Crvene zvezde in Partizana do Tehničnega Muzeja Nikole Tesla (http://www.yurope.com/org/tesla/). Voden ogled, nato povratek v hotel. Za tiste z največ energije bomo pripravili večerno druženje. Nočitev.
3. dan, nedelja,Zajtrk, nadaljevanje ogledov. Odpeljali se bomo do »Muzeja jugoslovanskega vojnega letalstva«, enega najboljših tovrstnih muzejev v Evropi. Voden ogled muzeja z vodičem,nato pa bomo imeli prosto za samostojen ogled muzeja. Po kosilu bomo zapustili Beograd in se po enaki poti odpeljali proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.