Prekmurje 3 dni

 

TAKO SO NEKOČ ŽIVELI

IZLET V PREKMURJE


Prijazni ljudje ,odlična kulinarika, zelena pokrajina kar vabijo obiskovalce in izletnike, da v Prekmurju preživijo čudovit dan, obogaten z naravnimi danostmi, kulturnimi znamenitostmi in svežino, ki jih bo napolnila za nadaljnje dni.

PROGRAM IZLETA :

1.dan:

Prihod skupine v Moravske Toplice ob 13.uri. Namestitev v hotel, ki se ponaša z ozanko »kolesarjem prijazen hotel« in popoldan prvi odhod na kolearski potep v okolici Moravskih Toplic. Zaradi blago razgibanega terena je ta pot primerna za ljubitelje narave in sanjskih razgledov. Zvečer je možen obisk termalne riviere Morvaske Toplice. Nočitev.

2.dan:

Podali se bomo na pot proti Murski Soboti, obiskali Pokrajinski Muzej, počitek in degustacijo pa si privoščili v šunkarni Kodila ( nosilec blagovne znamke prekmurska šunka in gibanica). Popoldan sledi obisk lončarske vasi v Filovcih, ogled Plečnikove cerkev v Filovcih in postanek na eni najbolj znanih bioenergetskih točk v Prekmurju – Bukovniškem jezeru.

Nočitev.

3.dan:

Prekmurje ni samo ravnica,kar bomo spoznali na današnji vožnji. Pot nas bo vodila proti pokrajinskemu parku Goričko, nekoliko navkreber.Majhne kmetije ohranjajo izročilo časa,ki izginja. Čas za počitek bomo združili z malico na enem od številnih vinotočev. Popoldan povratek in pot proti domu.

 

 

 

 

Uvodnik

Potopisno društvo "Kam po Sloveniji" (v sklopu katerega deluje največji internetni izletniški portal www.kam.si) za namen svojega delovanja organizira delavnice, okrogle mize, dogodke, pripravlja izlete in ekskurzije po celi Sloveniji (občasno pa gremo tudi izven meja). Večina naših dogodkov  temelji na bogati  naravno - kulturni dediščini, saj verjamemo, da mora biti ta pomembna sooblikovalka turistične ponudbe.

Preberi več...

PrijavaLogotip