Izlet v Prekmurje

Tags: bograč | Grad | izlet | Murska Sobota | Prekmurje | Slovenija

DIŠI PO PREKMURJU
Prijazni ljudje, odlična kulinarika, zelena pokrajina kar vabijo obiskovalce in izletnike, da v Prekmurju preživijo čudovit dan, obogaten z naravnimi danostmi, kulturnimi znamenitostmi in svežino, ki jih bo napolnila za nadaljnje dni.

Odhod ob 7.uri izpred hale Tivoli (ali dogovorjenega mesta)
Prihod skupine ob 9.00 uri v Mursko Soboto.
OGLED POKRAJINSKEGA MUZEJA: Pokrajinski muzej
OBISK ŠUNKARNE: Ko veš kaj ješ je slogan blagovne znamke Diši po Prekmurju, ki pod svojim okriljem povezuje najkvalitetnejše kulinarične in prehrambene posebnosti regije. Poizkusili bomo lokalne specialitete, domače sokove, vino, ...
OBISK GRADU: Sredi zelenega gričevja nas pričaka največji grad na Slovenskem, ki se bohoti na vzpetini in odet v skrivnosti preteklosti vsakega popotnika vabi v svet nekdanje grajske veličine, mističnosti, naravnega bogastva in legend. Pravijo, da ima 365 sob, kolikor je dni v letu, nihče jih pa še ni preštel.
KMEČKI TURIZEM: Na sadjarski kmetiji Ficko bomo poizkušali domače marmelade, likerje, namaze,.. z bogračem pa se bomo okrepčali na turistični kmetiji Zelko, kjer bomo obenem imeli prikaz tradicionalnega lončarstva. Po želji se lahko ustavimo še na kakšnem vinotoču, v Ljubljano bomo prispeli v poznih večernih urah. Murska Sobota je osrednja regionalna ustanova za varovanje kulturne dediščine na območju Pomurja in ponuja odličen prikaz zgodovine Pomurja. Leta 1999 je muzej dobil priznanje kot eden najboljših evropskih muzejev. Resnično vredno ogleda.